Şerit Bariyer Nedir?
Şerit bariyer iç ve dış mekanlarda yayaların yönlendirilmesi için kullanılan minimum 2 dikme ve bir halat veya şeritten oluşan bir üründür. Dış mekanlarda daha çok hava şartlarına dayanıklı plastik, PVC, PPE gibi malzemelerden üretilen şerit bariyer dikmeleri (koni, delinatör, dikme), plastik zincir veya emniyet şeridi / güvenlik bandı ile birbirine bağlanır. Fuar, müze, tiyatro gibi iç mekanlarda ise yönlendirme veya protokol bariyerleri krom, pirinç veya paslanmaz çelikten üretilen şerit bariyer dikmelerinin şık örme halat veya kadife kordonlarla birbirine bağlanması ile oluşturulur. Banka, AVM, okul gibi mekanlarda ise takribi 50 mm eninde şeritler ve şerit mekanizmaları ile kesintisiz yönlendirme zinciri oluşturulur.
Şerit Bariyerin Özellikleri Nelerdir?
Şerit bariyerler, kullanım alanına göre koni, dikme veya bariyer ayakları, şerit, kadife veya örme kordon ile oluşturulur.
Bariyer ayakları 75-100 cm yüksekliğinde olur. Şerit bariyer ayaklarının tepesinde şerit mekanizmaları bulunur. Şerit mekanizmalarında genelde 2,5 m uzunluğunda şerit sarılı olur. Mekanizmanın tipine göre 2,3 veya 4 yönlü bağlanabilme özelliği olur.
Kullanım alanına göre bariyer şeritleri bariyer sonlandırma aparatı ile duvara takılabilir Protokol bariyer ayakları 75-100 cm yüksekliğinde pirinç veya paslanmaz çelikten üretilir. Örme halat veya kadife kordonlar klipslerle bariyer ayaklarına üst kısmında bulunan halkalara takılır. Halat, kordon uzunluğu standart 1 metredir.
Şerit Bariyerler Nerelerde Kullanılır?
- Fuar,
- Müze,
- Sergi,
- Banka,
- AVM,
- Tiyatro,
- Sinema,
- Okul,
- Tören alanları,
- Kasa önleri,
- Anma köşeleri,
Şerit bariyerlerin kullanım alanlarından bazılarıdır.
Şerit Bariyerlerin Montajı Nasıl Yapılır?
Şerit bariyer alırken sınırlandırılacak alanın uzunluğu ölçülür ve her 2 m bir bariyer ayağı gelecek şekilde bariyer ayağı sayısı hesaplanır. Genelde bariyer ayakları taban ve gövde olarak iki parça halinde gelir. Gövde tabandaki yuvaya yerleştirilir. Mekanizmadaki şerit ucu çekilerek diğer bariyer ayağındaki mekanizmaya geçirilir. Protokol bariyerlerinde ise kordonların salınması için her 80 cm e 1 bariyer ayağı gelecek şekilde ayak sayısı belirlenmelidir.
Demonte şekilde gelen protokol bariyer gövdesi tabandaki yuvaya yerleştirilir. Kordonlar/halatlar klipslerle bariyer ayaklarının üst kısmındaki kancalara takılır.